Fundació MAPFRE - Casa Garriga i Nogués | Hop on Hop off Barcelona

5/1: amb motiu de les Cavalcades de Reis, el Barcelona Bus Turístic finalitzarà el servei aproximadament a les 16h. Disculpeu les molèsties.

31/12: alteracions al servei a partir de les 15.00 h per la Cursa dels Nassos. 

01/01: no hi ha servei. Feliç 2025!

  • Inici
  • Fundació MAPFRE - Casa Garriga i Nogués

Fundació MAPFRE - Casa Garriga i Nogués

Una casa amb elements clàssics, modernistes i del barroc

Hola Barcelona, your travel solution

A l’Eixample trobareu una construcció de canvi de segle amb una façana eclèctica, escultures d’Eusebi Arnau i un pati interior cobert per un vitrall. La casa Garriga-Nogués acull en l’actualitat la sala d’exposicions de la Fundació Mapfre, on es programen exposicions dels inicis de la modernitat pictòrica i de fotografia.

Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona

La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar la casa Garriga-Nogués?

Construïda entres els anys 1899 i 1901 per encàrrec del financer Rupert Garriga Nogués, aquest edifici presenta un estil eclèctic, en el qual es combinen elements clàssics, modernistes i barrocs.

És obra del prolífic arquitecte Enric Sagnier, autor del Temple Expiatori del Sagrat Cor, al Tibidabo o de l’edifici seu del Museu del Modernisme Català, entre d’altres. La casa Garriga Nogués, situada a l’Eixample destaca per la seva façana, de la qual sobresurt una balconada al pis principal suportada per quatre figures femenines esculpides per Eusebi Arnau, que representen les quatre edats de la vida. A l’interior, cal fer esment a l’escalinata de marbre que dona accés al pis principal i que crea un pati interior cobert per un vitrall d’Antoni Rigalt.

Després de la Guerra Civil, l’edifici va ser ocupat pel col·legi religiós Sagrados Corazones de Jesús y de María i posteriorment, va acollir la seu del Grup Enciclopèdia Catalana.  Va ser reformat el 1987 per Jordi Bonet i Armengol, i el 2007 per Jordi Garcés. Des de l’any 2015 és la seu de la Fundació Mapfre, que ha conservat l’estat originari de les estances, entre les quals destaquen la sala del billar amb un vitrall paisatgístic, obra d'Antoni Rigalt, el saló principal amb decoració rococó i pintures de temes bucòlics i el gran saló-menjador, amb una decoració neoclàssica i uns frisos d'estuc amb decoració floral.

La Fundació Mapfre organitza a la Casa Garriga-Nogués exposicions dels inicis de la modernitat pictòrica (1850-1950) i dels grans mestres de la fotografia.

 

Com arribar a la Casa Garriga-Nogués?

Tant la Ruta Vermella com la Ruta Blava del Barcelona Bus Turístic tenen una parada, Casa Batlló – Fundació Antoni Tàpies, des de la qual podreu passejar fins a la Casa Garriga-Nogués.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Tot i que no és tan conegut com els grans arquitectes del modernisme, Eusebi Arnau és una peça clau d’aquest moviment artístic a Catalunya. Les seves escultures es poden trobar a edificis tan emblemàtics com la Casa Lleó Morera, la Casa Amatller, el Palau de la Música Catalana o l’Hospital de Sant Pau.
  • Consell del barceloní: La casa Garriga-Nogués es troba a pocs metres de la Rambla Catalunya; val la pena una passejada per descobrir les cases de la gent benestant de principis del segle XX.