Museu Diocesà de Barcelona | Hop on Hop off Barcelona

15/1: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 16 h.

31/12: alteracions al servei a partir de les 15.00 h per la Cursa dels Nassos. 

01/01: no hi ha servei. Feliç 2025!

  • Inici
  • Museu Diocesà de Barcelona

Museu Diocesà de Barcelona

Un passeig per l’art religiós català

Hola Barcelona, your travel solution

Un edifici gòtic amb un cos renaixentista exhibeix més de 3.000 obres d’art de religioses. A l’edifici de la Pia Almoina de Barcelona dues portes d’acer amb formes abstractes us donaran la benvinguda al Museu Diocesà de Barcelona.

Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona

La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar el Museu Diocesà de Barcelona?

El Museu Diocesà de Barcelona es troba a l’antic edifici de la Canonja, construïda damunt la muralla romana i habitada fins el 1369 pels canonges agustins de la Catedral de Barcelona. En dissoldre’s l’ordre, l’edifici es va demolir i se’n va construir un de nou per allotjar la Pia Almoina, creada el 1099 per tenir cura dels pobres i els pelegrins. L’edifici actual són en realitat dos: el gòtic, aixecat cap al 1435, que encara conserva la porta original, i el renaixentista, construït als voltants de 1546 i amb una gran galeria superior.

A la part renaixentista, a la qual s’accedeix creuant unes portes abstractes d’acer, obra de 1999, l’escultor Josep Plandiura, s’hi troba la col·lecció del Museu Diocesà, que inclou pintures romàniques, sepulcres, retaules gòtics, escultures, peces d’orfebreria i elements litúrgics de la col·lecció de l’Arquebisbat de Barcelona.

 

Com arribar al Museu Diocesà de Barcelona?

Des de la parada del Barri Gòtic de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic, arribareu al Museu Diocesà, que està a tocar de l’Avinguda de la Catedral.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: l’edifici de la Pia Almoina va arribar a ser ocupat per la Guàrdia Urbana, quan, a mitjans del segle XIX, a causa de la desamortització de Mendizábal, gran part de les institucions religioses van desaparèixer. El 1989 va ser rehabilitat i el 1991 va passar a acollir el Museu Diocesà.
  • Consell del barceloní: a l’última planta de l’edifici hi ha un element que sorprèn el visitant: es tracta d’un gran calidoscopi que s’ha convertit en un dels objectes més fotografiats del museu.
  • Imprescindible per a: entusiastes de l’art religiós.