Jardins de Laribal | Hop on Hop off Barcelona

17/11: amb motiu de la Cursa de les Dones, el servei del Barcelona Bus Turístic patirà afectacions durant tot el matí, fins a les 15.00 hores.

10/11: parades Eixample (Ruta Blava) i Plaça de Catalunya (Rutes Blava i Vermella), fora de servei de 9.00 h a 13.30 h amb motiu de la Cursa Bombers de Barcelona.

  • Inici
  • Jardins de Laribal

Jardins de Laribal

El primer parc públic de la muntanya de Montjuïc

Hola Barcelona, your travel solution

Els jardins Laribal alberguen joies com el primer roserar públic de Barcelona, les escales del Generalife, la Font del Gat o el Museu Etnològic. Inaugurats l’any 1924 al terreny que va ser propietat del polític republicà Josep Laribal, aquests jardins d’estil hispanoàrab juguen amb el pendent de Montjuïc i amb l’aigua que baixa de la muntanya.

Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona

La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Què visitar als jardins Laribal?

Els jardins Laribal, entre la Fundació Joan Miró i el Teatre Grec, van ser construïts amb motiu de l’Exposició Universal de 1929 i van ser projectats pel paisatgista francès Jean-Claude Nicolas Forestier, amb la col·laboració de Nicolau Rubió i Tudurí. Seguint l’orografia de la muntanya, els jardins s’estructuren en terrasses a diferents nivells, unides per camins i escalinates, mentre que les zones més planes estan protegides del sol a través d'una sèrie de pèrgoles. A més, el disseny aprofita l’aigua que cau de la muntanya per incorporar fonts i cascades. Als jardins Laribal trobareu diversos espais singulars:

  • El roserar de la Colla de l'Arròs (associació política i gastronòmica de finals segls XIX i principis del XX), un pati envoltat de xiprers, sota una pèrgola amb pilars de terracota, que alberga una sèrie de parterres rectangulars amb diferents varietats de rosers.
  • Les escales del Generalife i el Jardí d'Escultures que Forestier va dissenyar inspirant-se en el Generalife de Granada, amb estanys i fonts en els replans i cascades en els passamans.
  • La Font del Gat, amb un sortidor en forma de cap de gat, obra de l'escultor Josep Antoni Homs i que es va fer famosa arran d’una cançó popular, “la Marieta de l’ull viu”, d’en Joan Amich.
  • El Centre d'Acolliment del Parc de Montjuïc, que ocupa una vila d'estil neoàrab, obra de Josep Puig i Cadafalch.
  • El Museu Etnològic: Un espai dedicat a l’antropologia i a la reflexió sobre la cultura i la societat catalana.

 

Com arribar als jardins Laribal?

La parada Fundació Joan Miró de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic us deixa davant de l’entrada principal dels jardins.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Tres dones regnen als Jardins Laribal. Presidint el roserar hi ha "Estival", escultura de marbre de Jaume Otero (1929); "La Noia de la Trena" és de bronze i és obra de Josep Viladomat (1928) i "Repòs", també de Viladomat, és un nus femení de pedra situat molt a prop de l’entrada que hi ha al costat de la Fundació Joan Miró.
  • Consell del barceloní: Els jardins Laribal són extensos i contenen una gran riquesa arquitectònica, escultòrica i vegetal, per això us recomanem que els hi dediqueu una mica de temps. Val la pena gaudir-los tranquil·lament!
  • Imprescindible per: Recórrer amb nens. Amb tants arbres, terrasses, fonts i escultures, les possibilitats de jugar són infinites!