Pavellons Güell | Hop on Hop off Barcelona

5/1: amb motiu de les Cavalcades de Reis, el Barcelona Bus Turístic finalitzarà el servei aproximadament a les 16h. Disculpeu les molèsties.

31/12: alteracions al servei a partir de les 15.00 h per la Cursa dels Nassos. 

01/01: no hi ha servei. Feliç 2025!

Pavellons Güell

Uns pavellons guardats pel drac de les Hespèrides

Hola Barcelona, your travel solution

Només Gaudí pot fer de dos pavellons i una porta d’entrada una autèntica obra d’art, repleta de detalls mitològics. Els Pavellons Güell de l’entrada a la finca que els Güell tenien a l’avinguda de Pedralbes, decorats amb una combinació espectacular d’elements d’estil oriental, estan guardats per un drac de ferro amb ulls de cristall.

Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona

La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar els Pavellons Güell?

La intervenció a la finca que el comte Eusebi Güell tenia a l’avinguda de Pedralbes va ser el primer encàrrec de qui seria el gran mecenes de l’arquitecte modernista. Entre 1884 i 1887, Gaudí va aixecar els dos pavellons d’entrada, destinats a la casa del porter i a les cavallerisses. La porteria consta d’una edificació central de planta poligonal i cúpula hiperbòlica i de dues més petites, totes tres rematades per uns ventiladors en forma de xemeneies, recoberts de ceràmica. Les parets, de maó vist en tonalitats vermelles i grogues, estan recobertes de cristall de colors. Per la seva banda, la cavallerissa és de base rectangular, coberta amb una sèrie de voltes paredades sustentades en arcs de catenàries, mentre que el picador és de base quadrada, amb una cúpula rematada per una llanterna.

Però l’element estrella del conjunt és, sens dubte, la reixa de la porta d’entrada, que representa un drac de ferro amb ulls de vidre, en honor al mitològic drac guardià del jardí de les Hespèrides. La porta obria l’espai als jardins de les Hespèrides seguint la recreació del poema "L’Atlàntida", de mossèn Cinto Verdaguer i forma un sol relat amb la "Font d’Hèrcules" dels Jardins de Pedralbes. Damunt del drac hi ha un taronger fet d'antimoni, al·lusiu també a les Hespèrides. A un costat de la porta, una torre coronada amb fantasies vegetals llueix un medalló amb la inicial del nom del propietari dels terrenys.

El 1969, els pavellons van ser declarats monument historicoartístic de caràcter nacional, i fins a l’any 2008 van funcionar com a seu de la Reial Càtedra Gaudí, que pertany a la Universitat Politècnica de Barcelona.

 

Com arribar als Pavellons Güell?

Des de la parada Palau Reial – Pavellons Güell de la Ruta Blava del Barcelona Bus Turístic, arribareu als Pavellons Güell girant per l’avinguda Pedralbes.

 

Horaris i preus dels Pavellons Güell

Tota la informació sobre els horaris i preus està disponible al lloc web oficial de la Ruta del Modernisme. Possibilitat de gaudir de visites guiades incloses en el preu de l'entrada.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: La forma de l’imponent drac de la porta correspon a la constel·lació de la Serp, en la que fou convertit Ladó com a càstig pel robatori de les taronges del famós jardí mitològic. La constel·lació d'Hèrcules, situada just a sota, coincideix exactament amb cinc punts determinats per les urpes del drac, i per això hi ha cossos esfèrics amb punxes, que representen les estrelles.   
  • Consell del barceloní: Per arribar a la parada de Palau Reial – Pavellons Güell, la Ruta Blava del Bus Turístic baixa per l’avinguda de Pedralbes i passa per davant mateix de la porta de ferro amb forma de drac. Estigueu molt atents!
  • Imprescindible per a: Entusiastes de l’arquitectura i la mitologia.