Conservatori de Música - Mercat de La Concepció | Hop on Hop off Barcelona

28/10: amb motiu de la convocatòria de vaga, el servei del Barcelona Bus Turístic es pot veure afectat. Disculpeu les molèsties.

23/10: a causa del partit del FC Barcelona a l'Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d'Espanya i Montjuïc a partir de les 16 h.

  • Inici
  • Conservatori de Música - Mercat de La Concepció

Conservatori de Música - Mercat de La Concepció

La transició artística entre el modernisme i el noucentisme

Hola Barcelona, your travel solution

A la mateixa illa de l’Eixample trobareu dos edificis amb característiques arquitectòniques molt diferents. El més antic és el Mercat de la Concepció que es troba cobert per una imponent estructura de ferro, visible des del carrer. Va ser construït el 1888, en ple auge del modernisme. Molt a prop s’alça el Conservatori Municipal de Música de Barcelona, que es va projectar entre el 1916 i el 1927. En ell, s’hi pot observar encara la influència modernista, tot i que ja predomina l’estil noucentista.

Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona

La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar el Conservatori de Música i el Mercat de la Concepció?

Tant el Mercat de la Concepció com el Conservatori Municipal de Música de Barcelona són dues obres d’una gran riquesa arquitectònica. Tenen en comú haver estat construïdes a l’època daurada de la ciutat, tot i que es tracta de dos edificis d’estil molt diferents.

El Mercat de la Concepció és una estructura de ferro de tres naus que va ser dissenyada el 1887 per l'arquitecte Antoni Rovira i Trias i restaurada entre 1996 i 1998 a partir d’un projecte d’Albert de Pineda i Álvarez. L’edifici, de tres naus, destaca per les seves dimensions -ocupa més de 4000 m2-, i per les teulades de ceràmica vidriada a dues aigües, característiques del modernisme. La nau central, la més ampla i alta, s'il·lumina lateralment per sobre la teulada de les laterals, i les façanes principals descansen sobre un sòcol de pedra de Montjuïc que s’acaba amb una reixa de ferro o forja.

L’arquitecte del Mercat de la Concepció, Rovira i Trias, va dissenyar altres edificis importants de la ciutat, com el Mercat de Sant Antoni, i va projectar, entre d’altres, una plaça al barri Gràcia, que porta el seu nom, i el passatge de la Banca, on es troba el Museu de Cera. També, l’any 1859 va ser el guanyador del concurs convocat per l’Ajuntament de Barcelona per desenvolupar l’Eixample. Malgrat això, finalment es va portar a terme el projecte d’Ildefons Cerdà.

Per la seva banda, el Conservatori Municipal de Música de Barcelona es troba en un edifici que forma part del catàleg de construccions protegides de la ciutat i que va ser projectat per l’arquitecte municipal Antoni de Falguera, entre el 1916 i el 1927. Destaquen especialment les dues torres de la façana principal, que conjuguen els estils modernista i noucentista i on s’evidencia la influència de Josep Puig i Cadafalch, mestre de Falguera i arquitecte, entre d’altres, de la Casa de les Punxes.

 

Com arribar al Conservatori de Música i al Mercat de la Concepció?

El Conservatori de Música de Barcelona i el Mercat de la Concepció es troben a l’illa delimitada pels carrers València, Bruc, Aragó i Girona, a la part dreta de l’Eixample. Podeu arribar-hi fàcilment des de la parada Casa Batlló – Fundació Antoni Tàpies de les Rutes Vermella i Blava del Barcelona Bus Turístic, tot seguint el carrer València.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Molt a prop del Mercat de la Concepció es troba una de les esglésies més peculiars de Barcelona. Es tracta de la Basílica de la Puríssima Concepció i Assumpció de Nostra Senyora. L’església va ser construïda al segle XIII en els terrenys que es van expropiar per obrir la Via Laietana, de manera que entre 1871 i 1888 es va traslladar, pedra per pedra, fins l’emplaçament actual. A més, se li va afegir el campanar gòtic d’una altra església també amenaçada per l’enderroc, la de Sant Miquel.
  • Consell del barceloní: Si voleu comprar flors, heu de saber que les floristeries del Mercat de la Concepció estan obertes les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any. I, si sou amants de la música, podeu gaudir de concerts gratuïts realitzats pels estudiants del Conservatori de Música.
  • Imprescindible per: Veure com diferents corrents arquitectònics coexistien i, fins i tot, es combinaven en un mateix edifici.