MACBA - Museu d'Art Contemporani de Barcelona | Hop on Hop off Barcelona

17/11: amb motiu de la Cursa de les Dones, el servei del Barcelona Bus Turístic patirà afectacions durant tot el matí, fins a les 15.00 hores.

10/11: parades Eixample (Ruta Blava) i Plaça de Catalunya (Rutes Blava i Vermella), fora de servei de 9.00 h a 13.30 h amb motiu de la Cursa Bombers de Barcelona.

  • Inici
  • MACBA - Museu d'Art Contemporani de Barcelona

MACBA - Museu d'Art Contemporani de Barcelona

L’ànima del nou Raval

Hola Barcelona, your travel solution

Un gran museu de vidre i alumini blanc omple de llum el barri del Raval i alberga obres que van des de la meitat del segle XX fins a l’actualitat. El Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) va significar la culminació de dos somnis: el de reunir en un sol espai les col·leccions d’art contemporani a l’estil del MoMA de Nova York i el de dotar al barri del Raval de llum, aire, espais públics oberts i un cor.

Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona

La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar el MACBA?

A banda d’un museu d’art contemporani, el MACBA és un edifici impressionant de l’arquitecte Richard Meier, que va obrir un espai diàfan i lluminós de 14.000 metres quadrats en un dels barris amb més tradició i història de Barcelona. El mateix Meier va afirmar que el Raval es trobava al seu nadir quan, a finals dels anys 80 del segle passat, l’alcalde de Barcelona, Pasqual Maragall, li va encarregar el projecte de construcció d’un museu que havia de ser l’element central del pla director per a la renovació del barri del Raval, que també incorporava la rehabilitació de la Casa de la Caritat, convertida en l’actual CCCB.

L’edifici modern i racionalista de Meier, declarat museu d’interès nacional per la Generalitat de Catalunya, es va inaugurar l’any 1995 a la plaça dels Àngels, just davant del plàcid Convent dels Àngels, d’arquitectura gòtica. La sobrietat del convent contrasta amb la claredat del museu, fet d’alumini blanc, vidre, metall i elements reflectants. A més, Maier també va dissenyar la nova plaça dels Àngels, un gran espai obert que es fusiona amb el museu a través de la utilització de rampes i claraboies per on entra la llum.

La col·lecció d’art contemporani del MACBA ofereix un recorregut per l’art des de l’abstracció matèrica dels anys 50 del segle XX, evolucionant cap al pop europeu i les avantguardes dels anys 60 i 70, la centralitat de la paraula i l'experiència poètica, la tornada de la figuració fotogràfica i l'escultura antiminimalista dels anys 80, fins a arribar als creadors més joves. El seu fons conserva obres d’artistes locals destacats, com Joan Miró, Antoni Tàpies, Joan Brossa, Joan Ponç, el col·lectiu Dau al Set, Josep Maria Subirachs, Jaume Plensa i Miquel Barceló. També atresora obres d’artistes nacionals i internacionals, especialment llatinoamericans i dels països de l’est, amb obres del col·lectiu Equipo Crónica, Jorge Oteiza, Alexander Calder, Andy Warhol, Gordon Matta-Clark i Jean-Michel Basquiat, entre molts altres també del Nord d’África, Orient Mitjà i del món àrab.

 

Com arribar al MACBA?

Amb la Ruta Blava del Barcelona Bus Turístic, baixant a la parada Plaça de Catalunya arribareu a dos dels centres de cultura contemporània més importants de Barcelona.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: El llavors Alcalde de Barcelona, Pasqual Maragall, va conèixer Richard Meier en un debat al Fòrum Econòmic Mundial de Davos. En ser preguntat per l’alcalde sobre quin tipus d’edifici li agradaria dissenyar per a la Barcelona Olímpica, Meier va respondre que un museu. Uns mesos després, Maragall li va encarregar el projecte del MACBA.
  • Consell del barceloní: La gran plaça dels Àngels, amb les rampes que donen accés al museu, és el paradís dels "skaters" de Barcelona.
  • Imprescindible per: Començar la visita al nou barri del Raval.