La Rambla | Hop on Hop off Barcelona

17/11: amb motiu de la Cursa de les Dones, el servei del Barcelona Bus Turístic patirà afectacions durant tot el matí, fins a les 15.00 hores.

10/11: parades Eixample (Ruta Blava) i Plaça de Catalunya (Rutes Blava i Vermella), fora de servei de 9.00 h a 13.30 h amb motiu de la Cursa Bombers de Barcelona.

La Rambla

El passeig per excel·lència dels barcelonins

Hola Barcelona, your travel solution

La Rambla és indiscutiblement el passeig més conegut de Barcelona. Situat en ple centre històric de la ciutat, uneix el Port Vell de Barcelona amb la Plaça Catalunya. Podreu trobar-hi des de parades de flors i actors ambulants fins a museus i edificis històrics, passant per les nombroses cafeteries, que donen vida al passeig des de bon matí fins ben entrada la matinada.

Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona

La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Què podeu visitar a La Rambla?

A més de les estàtues humanes, les parades de flors i les terrasses, que formen l’univers propi de Les Rambles, a banda i banda del passeig trobareu alguns dels punts amb més història de la ciutat, com ara el Gran Teatre del Liceu, el Mercat de la Boqueria o el Palau Güell.

La Rambla rep diferents noms en funció dels trams, per això hi ha qui anomena aquest passeig Les Rambles. Si la recorreu des de Plaça Catalunya fins al Monument a Colom anireu descobrint:

  • La Rambla de Canaletes, amb la famosa Font de Canaletes, on els aficionats al Barça se citen per celebrar els seus triomfs. La tradició diu que el visitant que beu aigua d’aquesta font, torna una altra vegada a Barcelona.
  • La Rambla dels Estudis, anomenada així perquè, al segle XV, hi havia l'Estudi General o Universitat. També es coneix com a Rambla dels Ocells, perquè antigament s’hi ubicava el Mercat dels Ocells. Aquí s’hi troben l’església barroca de Betlem, del 1729; el Palau Moja, del 1784; i l’edifici modernista de la Reial Acadèmia de les Ciències i les Arts, del 1894, que inclou un petit observatori astronòmic i un rellotge que marca l’hora oficial de Barcelona.
  • La Rambla de Sant Josep o les Flors, únic lloc de la ciutat on al segle XIX s'hi venien flors i que avui conserva encara aquesta activitat, i on trobareu el famós Mercat de la Boqueria i l’únic Museu de l’Eròtica d’Espanya. També hi trobareu el Palau de la Virreina (1778) i la popular “Casa dels paraigües”, de curiosa decoració d’inspiració nipona, del 1858.
  • La Rambla dels Caputxins (o Rambla del Centre), dita així pel convent de frares caputxins, comprèn des del Gran Teatre del Liceu fins al Pla del Teatre. És el tram més antic de la Rambla obert com a passeig, i s’hi pot trobar el mosaic de Miró, el Palau Güell, l’Hotel Oriente, el més antic de la ciutat, i la Plaça Reial, on hi havia el convent que dóna nom al tram.
  • La Rambla de Santa Mònica, tocant al port, és on s'aixequen la parròquia de Santa Mònica, el Palau Marc, del 1781, l’antiga foneria de canons (1777), on es va construir la campana més gran de la Catedral de Barcelona, i, tancant el passeig, el Monument a Colom. Aquí es concentren les molt fotografiades estàtues humanes.

Més informació sobre la Rambla de Barcelona

Els orígens de la Rambla de Barcelona, una llarga artèria de la ciutat, es remunten al segle XVIII. El 1766 es va decidir construir una àmplia travessia que seguís el recorregut de l’antiga muralla medieval que havia estat derrocada sis anys abans. Molt ràpid, la Rambla es va convertir en un dels centres neuràlgics de la ciutat. Als seus voltants es reunien tot tipus de persones, ja que era una avinguda molt ampla que es distingia dels carrerons estrets dels antics barris de la ciutat. 

La Rambla va adquirir tanta notorietat que, al seu voltant, es van construir els museus, els teatres i els palaus més destacats de la ciutat, com el Teatre del Liceu o el Palau de la Virreina, entre altres edificis d’interès. 

Per fer més agradable els passejos dels ciutadans, s’hi van plantar arbres per fer ombra. I al segle XIX s’hi van posar les primeres parades ambulants de flors que avui dia encara s’hi poden trobar, a més de comerços, quioscos, locals de records, cafeteries i restaurants. 

Les Rambles deu el seu nom al canal que transportava l’aigua de pluja de les muntanyes cap al mar i que creuava la ciutat. Quan es va aixecar la muralla al segle XV, el llit es va desviar i al seu voltant es van construir convents que, més tard, amb la destrucció de la muralla, es van fer servir per a altres àmbits públics. 
 

Com arribar a La Rambla?

Hi podeu arribar des de la parada de Plaça Catalunya, de les Rutes Blava i Vermella del Barcelona Bus Turístic, que us deixa a tocar de les Rambles. També disposeu de la parada Colom-Museu Marítim de la Ruta Vermella, que us permet recórrer el passeig des del Port Vell.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: a finals del segle XVIII i fins començaments d el segle XXI, la tradició manava anar a seure a La Rambla per veure passar la gent. El 1781 ja es llogaven cadires al Pla de la Boqueria, i a partir de 1860, Casa Gay en va instal·lar per tot el passeig. Les més populars eren les que es trobaven a tocar de la font de Canaletes, que van desaparèixer l’any 2000.
  • Consell del barceloní: si visiteu Barcelona coincidint amb la festivitat de Sant Jordi, no us podeu perdre les parades de llibres i roses de La Rambla.
  • Imprescindible per: aquells que vulguin moviment. Les Rambles són plenes de vida i de gent, el lloc perfecte per veure-hi tot tipus de persones.