Parada Plaça de Catalunya
És difícil visitar Barcelona i no passar per la plaça de Catalunya, nexe d’unió entre la Ciutat Vella i el barri de l’Eixample i punt de convergència de la xarxa de transport públic i d’alguns dels carrers més importants de la ciutat.
Punt de partida de diverses rutes pel centre de Barcelona
A la plaça de Catalunya s’inicia el recorregut de la Ruta Blava del Barcelona Bus Turístic, així com el de la Ruta Vermella.
Des de la plaça de Catalunya podeu baixar per Les Rambles, que marquen el límit entre el Barri del Gòtic i el Raval. També podeu caminar per l’espectacular passeig de Gràcia, que concentra alguns dels grans edificis modernistes d’arquitectes com Gaudí, Domènech i Montaner o Puig i Cadafalch; o decantar-vos per la paral·lela Rambla Catalunya, molt més tranquil·la i amb terrasses on gaudir de la vida al carrer.
També surten d’aquesta plaça les Rondes Sant Pere i de la Universitat, que ressegueixen l’antic camí de la muralla i que us portaran fins a l’Arc de Triomf i la plaça de la Universitat respectivament.
Què veure
- Palau de la Música Catalana
Una sala de concerts modernista única al món que integra totes les arts aplicades: escultura, mosaic, vitrall i forja.
- La Rambla
La Rambla és indiscutiblement el passeig més conegut de Barcelona. Situat en ple centre històric de la ciutat, uneix el Port Vell de Barcelona amb la Plaça Catalunya.
- MACBA - Museu d'Art Contemporani de Barcelona
Un gran museu de vidre i alumini blanc omple de llum el barri del Raval i alberga obres que van des de la meitat del segle XX fins a l’actualitat.
- CCCB - Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Un dels enclavaments culturals més avantguardistes de Barcelona és producte de la reconversió d’un antic centre de beneficència.
- Mercat de la Boqueria
La Boqueria no és un simple mercat, és un monument a la gastronomia, una explosió de colors, aromes i sons. Va ser inaugurat el 1840, però els seus orígens es remunten al segle XIII.
- Palau de la Virreina
Model de l'arquitectura civil catalana de finals del segle XVIII, es tracta d’una construcció que combina elements decoratius del classicisme francès amb components del barroquisme català, com la balustrada que corona la façana principal amb 12 gerros, que dóna a La Rambla.
- Edifici Històric de la Universitat de Barcelona
A banda d’un edifici neogòtic, la Universitat de Barcelona és un símbol del retorn de l’educació superior a la ciutat després d’un segle. En acabar la Guerra de Successió, Felip V va convertir l’antiga universitat en una caserna.
- Gran Teatre del Liceu
El Gran Teatre del Liceu, conegut pels barcelonins com El Liceu, és considerat un dels teatres d’òpera més importants del món.
- Antic Hospital de la Santa Creu
Hospital general de Barcelona durant 5 segles, obra mestra del gòtic civil català i Biblioteca de Catalunya en l’actualitat.
- Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya
Un edifici d’arquitectura neoclàssica que conserva un amfiteatre anatòmic i una taula de dissecció del segle XVIII. La Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya té la seva seu en un edifici que es va construir entre el 1762 i el 1763 i que conté elements ornamentals d’estil barroc i rococó.
- Urquinaona - Catalunya - Universitat - Places i rondes
El centre neuràlgic i de transports de Barcelona està format per 3 places i un conjunt de rondes que separen la Ciutat Vella de l’Eixample.
- Rambla de Catalunya
La Rambla Catalunya és un dels passejos més acollidors de Barcelona. Tot i que es tracta d’una prolongació natural de La Rambla, en realitat neix a la plaça Catalunya i acaba a l’avinguda Diagonal.
- Barri del Raval
Els seus carrerons enredats han passat de ser escenari de marginalitat a testimoni del naixement d’un nou eix cultural a Barcelona.
- Museu de l'Eròtica
Voleu visitar un museu únic a Espanya? L’actriu Marilyn Monroe amb el seu famós vestit blanc us espera a la balconada del Museu de l'Eròtica per viatjar a través de l’erotisme.
- Interiors d'Illa
Espais públics projectats per Cerdà com a jardins on els veïns poguessin socialitzar que han estat recuperats progressivament.
- Dispensari Central Antituberculós
Un conjunt de tres edificis de ciment aixecats en forma de lletra “L” constitueix una de les fites de l’arquitectura racionalista a Catalunya.